Nadcházející Akce, Zážitková gastronomie

D.B. MOULIN DES COSTES · CODA RESTAURANT

30. 3. 2022 od 18:00
Vážení milovníci vína a gastronomie,
přijměte prosím naše pozvání na další exkluzivní večeři s vinařem,
konající se pod záštitou BANDOL.CZ. Tentokrát jsme pro Vás připravili
gurmánský zážitek s názvem D.B. MOULIN DES COSTES · CODA RESTAURANT.

Při této příležitosti se Vám naskytne možnost vychutnat si prvotřídní
menu šéfkuchaře Jana Kaplana, doprovázené dokonalými víny
z DOMAINES BUNAN.
Událostí Vás budou provázet sommelier společnosti pan Otakar Žoudlík
a vinař a spolumajitel DOMAINES BUNAN pan Laurent Bunan.

Nenechte si ujít tuto unikátní příležitost, počet účastníků je omezen!

termín  30. 3. 2022 od 18:00
místo konání  Praha 1, Tržiště 368/9 Coda Restaurant
vstupenka obsahuje  Degustační menu s víny

Nenechte si ujít tuto unikátní příležitost, počet účastníků je omezen!

Otakar

Jan Kaplan

Honza sbíral zkušenosti v zahraničí, především ve Velké Británii, kde mimo jiné působil v restauraci Gordona Ramsayho v hotelu The Connaught pod vedením šéfkuchařky Angely Hartnett. V neposlední řadě také 3 roky v restauraci Harvey Nichols v Londýně. Právě toto působiště mu bylo největší inspirací a to díky šéfkuchaři Jonasi Karlssonovi.

celá biografie

Šéfkuchař Jan Kaplan pro tuto příležitost vytvořil speciálně připravené menu

amuse bouche
studený předkrm  Tartar z tygřích krevet s kaviárem Tobiko, mořskou řasou a chilli (2, 3, 4)
teplý předkrm  Kroketa z konfitované kachny s foie gras, kachním pršutem a červeným zelím (1, 3, 7, 9, 12)
hlavní chod  Hovězí svíčková Wellington s lanýži (1, 3, 7)
sýrová variace  Krém z Epoisses s řepou a olivami (1, 3, 7)
dezert  Káva s domácími pralinkami (1, 3, 7)

Domaines Bunan

V roce 1954 se Paul Bunan se sídlem v Oranu poprvé dozvěděl o Bandolu z věstníku, ve kterém se psalo o Marlonu Brandovi a jeho milostném příběhu s mladou herečkou, dcerou místního rybáře. Ponechal si fotografii amerického herce a o mnoho let později, v roce 1961, položili bratři Bunanové základy Domaines Bunan v La Cadière d’Azur a vytvořili terroir Moulin des Costes, který je srdcem regionu Bandol a jeho prestižního označení.

více o Domaines Bunan

Na tomto večeru budete degustovat speciálně vybraná vína
ročník 2020 DOMAINES BUNAN MOULIN DES COSTES ROSÉ
Odrůdové složení
Mourvèdre 35 %, Grenache 25 %, Cinsault 40 %
Terroir
La Cadière d’Azur; triasový jílový vápenec kamenitý (červená hlína, sádra, dolomit, vápence, konglomeráty a pískovec). Terasy Moulin des Costes, otevřené ke Středozemnímu moři, velmi typické pro apelaci.
Stáří vinic
45 let
Zemědělství
Ekologické.
Sklizeň a vinifikace
Ruční práce ve vinici i ve sklepě.
Senzorické vlastnosti
Světle růžová jasná barva. Výrazná, elegantní a ovocná vůně s tóny citrusů. V ústech aromatické, suché a mastné zároveň.
Snoubení s pokrmy
Bouillabaisse, provensálská jídla, grilované ryby a mušle, pikantní jídla, sushi.
Teplota podávání
12-14 °C
Potenciál archivace
5-6 let i více.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2020 DOMAINES BUNAN MOULIN DES COSTES BLANC
Odrůdové složení
Clairette 50 %, Bourboulenc 20 %, Ugni blanc 20 %, Sauvignon 10 %
Terroir
La Cadière d’Azur; triasový jílový vápenec kamenitý (červená hlína, sádra, dolomit, vápence, konglomeráty a pískovec). Terasy Moulin des Costes, otevřené ke Středozemnímu moři, velmi typické pro apelaci.
Stáří vinic
45 let
Zemědělství
Ekologické.
Sklizeň a vinifikace
Ruční práce ve vinici i ve sklepě.
Senzorické vlastnosti
Pevné a svěží bílé víno, s fascinujícím aroma, jemné a persistentní
Snoubení s pokrmy
Jehněčí guláš po provensálsku, grilovaná Parmice nachová, kozí sýr Crottin de Chèvre marinovaný v olivovém oleji na lůžku ze zeleného salátu, jablečný vějíř sypaný drceným bílým pepřem.
Teplota podávání
12-14 °C
Potenciál archivace
5-6 let
ročník 2018 DOMAINES BUNAN MOULIN DES COSTES ROUGE
Odrůdové složení
Mourvèdre 70 %, Cinsault 20 %, Syrah 10 %
Terroir
La Cadière d’Azur; triasový jílový vápenec kamenitý (červená hlína, sádra, dolomit, vápence, konglomeráty a pískovec). Terasy Moulin des Costes, otevřené ke Středozemnímu moři, velmi typické pro apelaci.
Stáří vinic
45 let
Zemědělství
Ekologické.
Sklizeň a vinifikace
Ruční práce ve vinici i ve sklepě. Tradiční zrání ve velkých a malých sudech min. 18 měsíců.
Senzorické vlastnosti
Sytě rubínová barva. Jemně dřevité aroma, kterému dominují tóny červeného ovoce, ostružin a malin. V ústech je plné, vyvážené, s kulatými tříslovinami.
Snoubení s pokrmy
Skvěle doprovodí zvěřinu, kachnu, lanýže, jehněčí kýtu bez kosti, hovězí maso s olivami, cuketové květy s lanýži, pečenou Parmici nachovou.
Teplota podávání
18 °C
Potenciál archivace
5-15 let, doporučena dekantace.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2018 DOMAINES BUNAN MOULIN DES COSTES CHARRIAGE
Odrůdové složení
Mourvèdre 98 %, Syrah 2 %
Terroir
La Cadière d’Azur; triasový jílový vápenec kamenitý (červená hlína, sádra, dolomit, vápence, konglomeráty a pískovec). Terasy Moulin des Costes, otevřené ke Středozemnímu moři, velmi typické pro apelaci.
Stáří vinic
45 let
Zemědělství
Ekologické.
Sklizeň a vinifikace
Ruční práce ve vinici i ve sklepě. Cuvée Charriage je téměř čistý Mourvèdre, hrozny pocházejí ze selekce 45 let staré révy, ambiciózní kupáž krásné koncentrace a velké zralosti. Sklizeň proběhla později, pravidelné denní ponořování klobouku (pigeage), dlouhá fermentace, zrání v nových barikových sudech min. 18 měsíců.
Senzorické vlastnosti
Jasná, intenzivní, hluboká rubínová barva. Vůni dominuje koření, mentol a cedr. Přetrvávající chuť se silnými tříslovinami, s dochutí ostružin a černého pepře
Snoubení s pokrmy
Skvěle doprovodí zvěřinu, kachnu, lanýže, jehněčí kýtu bez kosti, hovězí maso s olivami, cuketové květy s lanýži, pečenou Parmici nachovou.
Teplota podávání
18 °C
Potenciál archivace
10-20 let, dlouhá dekantace dá vyniknout veškeré intenzitě odrůdy Mourvèdre.

VŠE O VÍNĚ

Zúčastněním se této události získáte

Setkání s jedinečnými hosty – šéfkuchařem Janem Kaplanem, vinařem z rodinného vinařství Domaines Bunan panem Laurentem Bunan, sommelierem společnosti Bandol.cz Otakarem Žoudlíkem

Prvotřídní francouzská vína z oblasti Bandol od vinařství Domaines Bunan

Jedinečné chutné menu připravené od šéfkuchaře Jana Kaplana

Celá událost pouze za 4900 Kč