Degustace, Nadcházející Akce

DEGUSTACE S VINAŘEM DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES

14. 2. 2022 od 14:30 do 16:30
Vážení milovníci vína,

přijměte prosím naše pozvání na neřízenou ochutnávku vín za účasti vinaře,
konající se pod záštitou BANDOL.CZ. Připravili jsme pro Vás selekci vín
DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES, kterou osobně představí vinař a spolumajitel
této uznávané domény, pan Jean-Marie Castell s chotí.
Společně budeme objevovat krásy apelace Bandol, této perly jižní Francie!

Oslavte svatého Valentýna nevšedním zážitkem!

Pro profesionály je vstup na degustaci zdarma.

termín  14. 2. 2022 od 14:30 do 16:30
místo konání  VINOGRAF KORUNNÍ, Praha 2, Korunní 21
vinařství  DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES
vinař  JEAN-MARIE CASTELL

Nenechte si ujít tuto unikátní příležitost, počet účastníků je omezen!

Otakar

Domaine Lafran-Veyrolles

“ROVAYROLA“ = Rouvraie = plocha osázená duby v okrese CADIERE d’AZUR v roce 1405 se stala “VAYROLE“, jak je citováno MAGLOIRE GIRAUD a “VEYROLLES“, dle BOSC. Pravopis se možná změnil, ale země zůstává stejná. Potomci těchto houževnatých stromů jsou to, co nyní tvoří rozsáhlou hranici severu nemovitosti.

více o Domaine Lafran-Veyrolles

Na této akci budete degustovat speciálně vybraná vína
ročník 2020 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL ROSÉ
Odrůdové složení
Mourvèdre 70 %, Cinsault 15 %, Grenache 15 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 38 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň do malých bedýnek a následná selekce hroznů. Tradiční vinifikace, Cinsault a Grenache přímé lisování, Mourvèdre 20 % krvácením a 80 % lisováním. Macerace slupek 24 hodin, fermentace v nerezovém tanku 3 týdny při 18 °C, následné zrání 6 měsíců před lahvováním.
Senzorické vlastnosti
Jiskrná, jasně růžová barva s oranžovými odlesky. V nose jsou cítit růže, moruše a mandarinky. Chuť je čistá, svěží, minerální a strukturovaná, s krásnou persistencí. Skvělé!
Snoubení s pokrmy
Gastronomické víno, vhodné jako aperitiv s olivami, ančovičkami, uzeninami, čerstvou zeleninou. Skvěle doprovodí bouillabaisse, pokrmy na grilu a kachní játra.
Teplota podávání
8-10 °C
Potenciál archivace
Ideálně 2-5 let

VŠE O VÍNĚ

ročník 2020 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL BLANC
Odrůdové složení
Clairette 70 %, Ugni blanc 30 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 35 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň do malých bedýnek a následná selekce hroznů. Jemné pomletí hroznů, přímé lisování, odkalení trvá 48 hodin, fermentace v nerezovém tanku při 18 °C, následné zrání 6 měsíců před lahvováním.
Senzorické vlastnosti
Jiskrná, jasně zlatavá barva. V nose ucítíte květy, bílé a žluté ovoce, s lehce travnatým dotekem. Chuť je čistá, svěží, minerální a strukturovaná, s krásnou persistencí. Ucítíte tóny ovoce, medu a bylin garrigue.
Snoubení s pokrmy
Gastronomické víno, vhodné i jako aperitiv. Skvěle doprovodí mořskou kuchyni.
Teplota podávání
8-10 °C
Potenciál archivace
Ideálně 2-5 let
ročník 2018 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL ROUGE CUVÉE TRADITION
Odrůdové složení
Mourvèdre 75 %, Cinsault 10 %, Grenache 10 %, Carignan 5 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 36 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň do malých bedýnek a selekce hroznů. Tradiční vinifikace, odtřapinování hroznů, fermentace v nerezovém tanku 4 týdny při 25-30 °C, 2x denně míchání kvasu, zrání 18 měsíců na dubových sudech o objemu 4000 l před lahvováním bez filtrace, následně dalších 6 měsíců před uvolněním do prodeje.
Senzorické vlastnosti
Sytě rudá barva s fialovými odlesky. Ve vůni lze nalézt tóny tmavého ovoce, moruší a černého rybízu. Chuť je čistá, plná, komplexní, minerální a strukturovaná, s krásnou svěží persistencí a integrovanými taniny. Oproti mladším ročníkům působí víno měkčím dojmem, otevřeněji a přístupněji.
Snoubení s pokrmy
Vhodné k uzeninám a sýrům, skvěle doprovodí grilovaná a pečená masa, zvěřinu, hovězí na mrkvi a výrazné omáčky.
Teplota podávání
15-18 °C, doporučuje se otevření láhve 2 hodiny předem, bez dekantace.
Potenciál archivace
Harmonie víno dosáhne po 3 letech, může ale zrát 15 let a více.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2017 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL ROUGE CUVÉE TRADITION
Odrůdové složení
Mourvèdre 75 %, Cinsault 10 %, Grenache 10 %, Carignan 5 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 36 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň do malých bedýnek a selekce hroznů. Tradiční vinifikace, odtřapinování hroznů, fermentace v nerezovém tanku 4 týdny při 25-30 °C, 2x denně míchání kvasu, zrání 18 měsíců na dubových sudech o objemu 4000 l před lahvováním bez filtrace, následně dalších 6 měsíců před uvolněním do prodeje.
Senzorické vlastnosti
Sytě rudá barva s fialovými odlesky. Ve vůni lze nalézt tóny tmavého ovoce, moruší a černého rybízu. Chuť je čistá, plná, komplexní, minerální a strukturovaná, s krásnou svěží persistencí a integrovanými taniny. Oproti mladším ročníkům působí víno měkčím dojmem, otevřeněji a přístupněji.
Snoubení s pokrmy
Vhodné k uzeninám a sýrům, skvěle doprovodí grilovaná a pečená masa, zvěřinu, hovězí na mrkvi a výrazné omáčky.
Teplota podávání
15-18 °C, doporučuje se otevření láhve 2 hodiny předem, bez dekantace.
Potenciál archivace
Harmonie víno dosáhne po 3 letech, může ale zrát 15 let a více.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2017 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL ROUGE LES HAUTS DE LAFRAN
Odrůdové složení
Mourvèdre 95 %, Grenache 5 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 32 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Pozdní ruční sklizeň do malých bedýnek a selekce hroznů. Tradiční vinifikace, odtřapinování pouze 50 % hroznů, fermentace v dubových sudech 4-6 týdnů při 25-30 °C, 2x denně míchání kvasu, zrání 18-24 měsíců na barriques a dubových sudech o objemu 4000 l před lahvováním bez filtrace, následně dalších 6-24 měsíců před uvolněním do prodeje.
Senzorické vlastnosti
Sytě rubínová barva. Ve vůni lze nalézt tóny lanýžů, moruší, černého rybízu, kůže a koření. Chuť je více rozvinutá, čistá, plná až opulentní, komplexní, minerální a strukturovaná, s krásnou svěží persistencí a pevnými bohatými taniny.
Snoubení s pokrmy
Charakterní víno, vhodné k uzeninám a výrazným sýrům, skvěle doprovodí grilovaná a pečená masa, zvěřinu, pečenou husu, zaječí stehno po korsicku.
Teplota podávání
15-18 °C, doporučuje se otevření láhve 2 hodiny předem, případně dekantace.
Potenciál archivace
Harmonie víno dosáhne po 8 letech, může ale zrát 15 let a více.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2015 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL ROUGE LES HAUTS DE LAFRAN
Odrůdové složení
Mourvèdre 95 %, Grenache 5 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 32 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Pozdní ruční sklizeň do malých bedýnek a selekce hroznů. Tradiční vinifikace, odtřapinování pouze 50 % hroznů, fermentace v dubových sudech 4-6 týdnů při 25-30 °C, 2x denně míchání kvasu, zrání 18-24 měsíců na barriques a dubových sudech o objemu 4000 l před lahvováním bez filtrace, následně dalších 6-24 měsíců před uvolněním do prodeje.
Senzorické vlastnosti
Sytě rubínová barva. Ve vůni lze nalézt tóny lanýžů, moruší, černého rybízu, kůže a koření. Chuť je více rozvinutá, čistá, plná až opulentní, komplexní, minerální a strukturovaná, s krásnou svěží persistencí a pevnými bohatými taniny.
Snoubení s pokrmy
Charakterní víno, vhodné k uzeninám a výrazným sýrům, skvěle doprovodí grilovaná a pečená masa, zvěřinu, pečenou husu, zaječí stehno po korsicku.
Teplota podávání
15-18 °C, doporučuje se otevření láhve 2 hodiny předem, případně dekantace.
Potenciál archivace
Harmonie víno dosáhne po 8 letech, může ale zrát 15 let a více.

VŠE O VÍNĚ

Zúčastněním se této události získáte

Setkání s jedinečnými hosty – vinařem z rodinného vinařství Domaine Lafran-Veyrolles panem Jean-Marie Castellem s chotí, sommelierem společnosti Bandol.cz Otakarem Žoudlíkem

Prvotřídní francouzská vína z oblasti Bandol od vinařství Domaine Lafran-Veyrolles

Celá událost pouze za  690 Kč
Profesionálové mají vstup zdarma RSVP ZDE