Degustace, Nadcházející Akce

DEGUSTACE S VINAŘEM DOMAINES BUNAN

1. 4. 2022 od 14:30 do 16:30
Vážení milovníci vína,

přijměte prosím naše pozvání na neřízenou ochutnávku vín za účasti vinaře,
konající se pod záštitou BANDOL.CZ. Připravili jsme pro Vás selekci vín
z DOMAINES BUNAN, kterou osobně představí vinař a spolumajitel
této uznávané domény, pan Laurent Bunan.
Společně budeme objevovat krásy apelace Bandol, této perly jižní Francie!

Pro profesionály je vstup na degustaci zdarma.

termín  1. 4. 2022 od 14:30 do 16:30
místo konání  VINOGRAF KORUNNÍ, Praha 2, Korunní 21
vinařství  DOMAINES BUNAN
vinař  LAURENT BUNAN

Nenechte si ujít tuto unikátní příležitost, počet účastníků je omezen!

Otakar

Domaines Bunan

V roce 1954 se Paul Bunan se sídlem v Oranu poprvé dozvěděl o Bandolu z věstníku, ve kterém se psalo o Marlonu Brandovi a jeho milostném příběhu s mladou herečkou, dcerou místního rybáře. Ponechal si fotografii amerického herce a o mnoho let později, v roce 1961, položili bratři Bunanové základy Domaines Bunan v La Cadière d’Azur a vytvořili terroir Moulin des Costes, který je srdcem regionu Bandol a jeho prestižního označení.

více o Domaines Bunan

Na této akci budete degustovat speciálně vybraná vína
ročník 2020 DOMAINES BUNAN MOULIN DES COSTES ROSÉ
Odrůdové složení
Mourvèdre 35 %, Grenache 25 %, Cinsault 40 %
Terroir
La Cadière d’Azur; triasový jílový vápenec kamenitý (červená hlína, sádra, dolomit, vápence, konglomeráty a pískovec). Terasy Moulin des Costes, otevřené ke Středozemnímu moři, velmi typické pro apelaci.
Stáří vinic
45 let
Zemědělství
Ekologické.
Sklizeň a vinifikace
Ruční práce ve vinici i ve sklepě.
Senzorické vlastnosti
Světle růžová jasná barva. Výrazná, elegantní a ovocná vůně s tóny citrusů. V ústech aromatické, suché a mastné zároveň.
Snoubení s pokrmy
Bouillabaisse, provensálská jídla, grilované ryby a mušle, pikantní jídla, sushi.
Teplota podávání
12-14 °C
Potenciál archivace
5-6 let i více.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2020 DOMAINES BUNAN MOULIN DES COSTES BLANC
Odrůdové složení
Clairette 50 %, Bourboulenc 20 %, Ugni blanc 20 %, Sauvignon 10 %
Terroir
La Cadière d’Azur; triasový jílový vápenec kamenitý (červená hlína, sádra, dolomit, vápence, konglomeráty a pískovec). Terasy Moulin des Costes, otevřené ke Středozemnímu moři, velmi typické pro apelaci.
Stáří vinic
45 let
Zemědělství
Ekologické.
Sklizeň a vinifikace
Ruční práce ve vinici i ve sklepě.
Senzorické vlastnosti
Pevné a svěží bílé víno, s fascinujícím aroma, jemné a persistentní
Snoubení s pokrmy
Jehněčí guláš po provensálsku, grilovaná Parmice nachová, kozí sýr Crottin de Chèvre marinovaný v olivovém oleji na lůžku ze zeleného salátu, jablečný vějíř sypaný drceným bílým pepřem.
Teplota podávání
12-14 °C
Potenciál archivace
5-6 let
ročník 2018 DOMAINES BUNAN MOULIN DES COSTES ROUGE
Odrůdové složení
Mourvèdre 70 %, Cinsault 20 %, Syrah 10 %
Terroir
La Cadière d’Azur; triasový jílový vápenec kamenitý (červená hlína, sádra, dolomit, vápence, konglomeráty a pískovec). Terasy Moulin des Costes, otevřené ke Středozemnímu moři, velmi typické pro apelaci.
Stáří vinic
45 let
Zemědělství
Ekologické.
Sklizeň a vinifikace
Ruční práce ve vinici i ve sklepě. Tradiční zrání ve velkých a malých sudech min. 18 měsíců.
Senzorické vlastnosti
Sytě rubínová barva. Jemně dřevité aroma, kterému dominují tóny červeného ovoce, ostružin a malin. V ústech je plné, vyvážené, s kulatými tříslovinami.
Snoubení s pokrmy
Skvěle doprovodí zvěřinu, kachnu, lanýže, jehněčí kýtu bez kosti, hovězí maso s olivami, cuketové květy s lanýži, pečenou Parmici nachovou.
Teplota podávání
18 °C
Potenciál archivace
5-15 let, doporučena dekantace.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2018 DOMAINES BUNAN MOULIN DES COSTES CHARRIAGE
Odrůdové složení
Mourvèdre 98 %, Syrah 2 %
Terroir
La Cadière d’Azur; triasový jílový vápenec kamenitý (červená hlína, sádra, dolomit, vápence, konglomeráty a pískovec). Terasy Moulin des Costes, otevřené ke Středozemnímu moři, velmi typické pro apelaci.
Stáří vinic
45 let
Zemědělství
Ekologické.
Sklizeň a vinifikace
Ruční práce ve vinici i ve sklepě. Cuvée Charriage je téměř čistý Mourvèdre, hrozny pocházejí ze selekce 45 let staré révy, ambiciózní kupáž krásné koncentrace a velké zralosti. Sklizeň proběhla později, pravidelné denní ponořování klobouku (pigeage), dlouhá fermentace, zrání v nových barikových sudech min. 18 měsíců.
Senzorické vlastnosti
Jasná, intenzivní, hluboká rubínová barva. Vůni dominuje koření, mentol a cedr. Přetrvávající chuť se silnými tříslovinami, s dochutí ostružin a černého pepře
Snoubení s pokrmy
Skvěle doprovodí zvěřinu, kachnu, lanýže, jehněčí kýtu bez kosti, hovězí maso s olivami, cuketové květy s lanýži, pečenou Parmici nachovou.
Teplota podávání
18 °C
Potenciál archivace
10-20 let, dlouhá dekantace dá vyniknout veškeré intenzitě odrůdy Mourvèdre.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2020 DOMAINES BUNAN MAS DE LA ROUVIÈRE ROSÉ
Odrůdové složení
Mourvèdre 50 %, Cinsault 40 %, Grenache 10 %
Terroir
Le Castellet; podloží tvořené druhohorním vápencem a marnou z pozdního období křídy, poloha vhodná pro jemná cuvée, osázená pěti typickými odrůdami apelace.
Stáří vinic
30-50 let
Zemědělství
Eko-veganské. Výnosnost 30 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Od roku 2008 jsou veškeré práce ve vinici i ve sklepě prováděny manuálně v režimu ekologického zemědělství.
Senzorické vlastnosti
Světle růžová jasná barva. Výrazné aroma s tóny koření a čerstvého ovoce. Chuť silná, vyvážená, kořeněná až pikantní, v persistentní dochuti patrná minerální slanost.
Snoubení s pokrmy
Tomata po provensálsku, mořské plody, grilované ryby, korýši.
Teplota podávání
12-14 °C
Potenciál archivace
5-6 let

VŠE O VÍNĚ

ročník 2020 DOMAINES BUNAN MAS DE LA ROUVIÈRE BLANC
Odrůdové složení
Clairette 90 %, Ugni blanc 10 %
Terroir
Le Castellet; podloží tvořené druhohorním vápencem a marnou z pozdního období křídy, poloha vhodná pro jemná cuvée, osázená pěti typickými odrůdami apelace.
Stáří vinic
30-50 let
Zemědělství
Eko-veganské. Výnosnost 30 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Od roku 2008 jsou veškeré práce ve vinici i ve sklepě prováděny manuálně v režimu ekologického zemědělství.
Senzorické vlastnosti
Jasná zlatá barva. Jemné aroma s tóny čerstvého ovoce. Chuť kulatá, vyvážená a líbivá.
Snoubení s pokrmy
Grilované a dušené maso, grilované ryby, korýši.
Teplota podávání
12-14 °C
Potenciál archivace
5-6 let

VŠE O VÍNĚ

ročník 2018 DOMAINES BUNAN MAS DE LA ROUVIÈRE ROUGE
Odrůdové složení
Mourvèdre 60 %, Grenache 20 %, Cinsault 10 %, Syrah 10 %
Terroir
Le Castellet; podloží tvořené druhohorním vápencem a marnou z pozdního období křídy, poloha vhodná pro jemná cuvée, osázená pěti typickými odrůdami apelace.
Stáří vinic
30-50 let
Zemědělství
Ekologické. Výnosnost 30 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Od roku 2008 jsou veškeré práce ve vinici i ve sklepě prováděny manuálně v režimu ekologického zemědělství. Macerace v dřevěných kádích, zrání 18 měsíců ve velkých dubových sudech.
Senzorické vlastnosti
Sytě rubínová barva. Aroma červeného bobulového ovoce a koření. V chuti kulaté, vyvážené, sametové, s dobře integrovanými tříslovinami.
Snoubení s pokrmy
Skvěle doprovodí ryby na červeném víně, marinády, dušeného ďasa, kachnu na pomerančích, listové pečivo s liškami.
Teplota podávání
18 °C
Potenciál archivace
5-10 let, doporučena dekantace

VŠE O VÍNĚ

ročník 2020 DOMAINES BUNAN CHÂTEAU LA ROUVIÈRE ROSÉ
Odrůdové složení
Mourvèdre 60 %, Cinsault 30 %, Grenache 10 %
Terroir
Le Castellet; podloží tvořené druhohorním vápencem a marnou z pozdního období křídy, poloha vhodná pro jemná cuvée, osázená pěti typickými odrůdami apelace. Terasy orientované na jih, výhled vede k vápencovým hřebenům dominujícím “Bec de l’aigle”. Selekce hroznů z nejstarších keřů.
Stáří vinic
30-50 let
Zemědělství
Ekologické. Výnosnost 33 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Od roku 2008 jsou veškeré práce ve vinici i ve sklepě prováděny manuálně v režimu ekologického zemědělství. Hrozny sklízené od srpna do září, fermentace v nádržích z nerezové oceli, scelení vína na konci ledna.
Senzorické vlastnosti
Bledý šat. Ve vůni upřímné, s velkou intenzitou květů a citrusů. V ústech dostatečně tučné, charakterní, jemné víno.
Snoubení s pokrmy
Ryby a korýši s růžovým masem, se šafránovým rizotem, s provensálským talířem (ratatouille, bouillabaisse …).
Teplota podávání
12-14 °C
Potenciál archivace
5-10 let

VŠE O VÍNĚ

ročník 2020 DOMAINES BUNAN CHÂTEAU LA ROUVIÈRE BLANC
Odrůdové složení
Clairette 100 %
Terroir
Le Castellet; podloží tvořené druhohorním vápencem a marnou z pozdního období křídy, poloha vhodná pro jemná cuvée, osázená pěti typickými odrůdami apelace. Terasy orientované na jih, výhled vede k vápencovým hřebenům dominujícím “Bec de l’aigle”. Selekce hroznů z nejstarších keřů.
Stáří vinic
30-50 let
Zemědělství
Ekologické. Výnosnost 33 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Od roku 2008 jsou veškeré práce ve vinici i ve sklepě prováděny manuálně v režimu ekologického zemědělství. Přímé lisování v nádržích z nerezové oceli.
Senzorické vlastnosti
Intenzivní a lesklý šat. Jemné aroma čerstvého ovoce. V chuti vyvážené, velmi jemné, upřímné a s velkou smyslností.
Snoubení s pokrmy
Doprovodí vařené ryby, bílé maso, korýše a suché kozí sýry.
Teplota podávání
12-14 °C
Potenciál archivace
5-10 let

VŠE O VÍNĚ

ročník 2016 DOMAINES BUNAN CHÂTEAU LA ROUVIÈRE ROUGE
Odrůdové složení
Mourvèdre 90 %, Syrah 10 %
Terroir
Le Castellet; podloží tvořené druhohorním vápencem a marnou z pozdního období křídy, poloha vhodná pro jemná cuvée, osázená pěti typickými odrůdami apelace. Terasy orientované na jih, výhled vede k vápencovým hřebenům dominujícím “Bec de l’aigle”. Selekce hroznů z nejstarších keřů.
Stáří vinic
30-50 let
Zemědělství
Ekologické. Výnosnost 30 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Od roku 2008 jsou veškeré práce ve vinici i ve sklepě prováděny manuálně v režimu ekologického zemědělství. Dlouhá macerace v dřevěných kádích, tradiční zrání 18 měsíců v malých a velkých sudech v závislosti na ročníku.
Senzorické vlastnosti
Tmavě červená rubínová barva. Intenzivní pikantní aroma s tóny ostružin, černého rybízu, lékořice, pepře, lanýžů a podrostu. Chuť dobře strukturovaná, silná, krémová, elegantní s jemnými tříslovinami.
Snoubení s pokrmy
Dobře rozdýchané víno doprovodí zvěřinu, marinované maso, kořeněná jídla, jehněčí a sýry.
Teplota podávání
18 °C
Potenciál archivace
10-20 let, doporučena dekantace

VŠE O VÍNĚ

Zúčastněním se této události získáte

Setkání s jedinečnými hosty – vinařem z rodinného vinařství Domaines Bunan panem Laurentem Bunan, sommelierem společnosti Bandol.cz Otakarem Žoudlíkem

Prvotřídní francouzská vína z oblasti Bandol od vinařství Domaines Bunan

Celá událost pouze za  960 Kč
Profesionálové mají vstup zdarma RSVP ZDE