Nadcházející Akce, Zážitková gastronomie

DOMAINE DE TERREBRUNE · LE JARDIN

27. 2. 2022 od 18:00
Vážení milovníci vína a gastronomie,
přijměte prosím naše pozvání na další exkluzivní večeři s vinařem,
konající se pod záštitou BANDOL.CZ. Tentokrát jsme pro Vás připravili
gurmánský zážitek s názvem DOMAINE DE TERREBRUNE · LE JARDIN.

Při této příležitosti se Vám naskytne možnost vychutnat si prvotřídní
menu šéfkuchaře Davida Šaška, doprovázené dokonalými víny
z DOMAINE DE TERREBRUNE.
Událostí Vás budou provázet sommelier společnosti pan Otakar Žoudlík
a vinař a spolumajitel DOMAINE DE TERREBRUNE pan Reynald Delille.

termín  27. 2. 2022 od 18:00
místo konání  Český Krumlov, Latrán 77 Le Jardin Bellevue hotel
Pro účastníky akce je připravena speciální nabídka ubytování za
2500,- Kč/pokoj se snídaní. Možnost rezervace zde
vstupenka obsahuje  Degustační menu s víny

Nenechte si ujít tuto unikátní příležitost, počet účastníků je omezen!

Otakar

David Šašek

Od 12 let se účastnil vaření v profesionální kuchyni, pod vedením zkušených kuchařů v penzionu svého otce. Po dokončení školy se vydal dále zdokonalovat v tomto krásném řemesle do předních pražských i zahraničních pětihvězdičkových hotelů a luxusních restaurací. Učil se od těch nejlepších šéfkuchařů jako např. Siegfrieda Vidovice, Zdeňka Pohlreicha, Roberta Webstera a Laurenta Gras, který dnes patří mezi světovou špičku.

celá biografie

Šéfkuchař David Šašek pro tuto příležitost vytvořil speciálně připravené menu

amuse bouche
studený předkrm  Uzený pstruh s křenovou omáčkou, mléčnou pěnou a jablkem (1a, 4, 7)
polévka  Kulajda s vajíčkem a nakládanými houbami (1a, 3, 7)
hlavní chod  Jehněčí kotletky s bramborovým dortíkem a batáty (7, 9)
sýrová variace  Brie de Maux s lanýžem a akátovým medem, Vacherin Mont d`Or (7, 8)
dezert  Káva a petits fours (7)

Domaine de Terrebrune

Terrebrune je ve více ohledech nejvzdálenější doménou v apelaci Bandol
Toto certifikované vinařství ekologického zemědělství se nachází ve městě Ollioules v podhůří vápencového masivu Gros Cerveau. Jeho vinice se rozkládají na terasách až k hranicím údolí, které se otevírá do moře.

více o Domaine de Terrebrune

Na tomto večeru budete degustovat speciálně vybraná vína
ročník 2020 DOMAINE DE TERREBRUNE BANDOL ROSÉ
Odrůdové složení
Mourvèdre 60 %, Grenache 20 %, Cinsault 20 %
Terroir
Ollioules, úpatí masivu Le Gros Cerveau; směs hlíny a jílu s vápencem a minerálními solemi.
Stáří vinic
30–50 let
Zemědělství
Ekologické. zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění. Kontrolovaný výnos 35 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň a přísná selekce nejlepších hroznů. Díky vyváženosti mezi silným teplem a příznivými dešti dosáhly hrozny ideální zralosti bez příliš velkého stresu. Jílovo-vápencový terroir triasu, unikátní a jedinečný, poskytuje vínu mineralitu, svěžest a potenciál zrání, stejně jako červenému, se kterým rosé sdílí odrůdy hroznů.
Senzorické vlastnosti
Barva je mladá s jiskrou, s tzv. starorůžovými odlesky. Za dominantním růžovým grapefruitem a citrusovou kůrou jsou ve vůni znát jemné tóny růžového okvětí, mučenky a malinového bonbónu. Jeho bohatá kořenitost je v ústech krásně zakomponována do bohaté exotické ovocnosti s dlouhou a perzistentní slanou dochutí.
Snoubení s pokrmy
Potěší jako aperitiv s uzeninami (např. rustikální terina s okurkami), ale i v kombinaci se všemi typy kuchyní: provensálskou, exotickou, skvěle doprovodí ryby a mořské plody i maso na barbecue.
Teplota podávání
10-12 °C
Potenciál archivace
Pijte mladé, ale i po 15 letech a více, jde o skutečné růžové vin de garde.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2020 DOMAINE DE TERREBRUNE BANDOL BLANC
Odrůdové složení
Clairette 50 %, Ugni Blanc 20 %, Bourboulenc 20 %, Rolle 5 %, Marsanne 5 %
Terroir
Ollioules, úpatí masivu Le Gros Cerveau; směs hlíny a jílu s vápencem a minerálními solemi.
Stáří vinic
30–50 let
Zemědělství
Ekologické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění. Průměrný výnos 35 až 40 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň a třídění hroznů. Díky vyváženosti mezi silným teplem a příznivými dešti dosáhly hrozny ideální zralosti bez příliš velkého stresu. Jílovo-vápencový terroir triasu a severní expozice dodávají vínu pevnost a svěžest.
Senzorické vlastnosti
Barva je mladá, jiskrná, se zlatavými odlesky. Svěží aroma přináší tóny hrušek, ananasové slupky, bílé broskve a liči. Chuť je vyrovnaná, krásně zakulacená a mírně opulentní, jemná kořenitost je zabalená do ovocných tónů se slaně minerálním dozvukem, což předpovídá velký potenciál pro zrání.
Snoubení s pokrmy
Příjemné jako aperitiv i jako doprovod mořské kuchyně, ale dá se kombinovat též například s bílým masem, kozím sýrem a ovocnými dezerty.
Teplota podávání
10-12 °C
Potenciál archivace
Užijete si jej mladé, ale bude se pozitivně vyvíjet i 10-15 let.
ročník 2018 DOMAINE DE TERREBRUNE BANDOL ROUGE
Odrůdové složení
Mourvèdre 85 %, Grenache 10 %, Cinsault 5 %
Terroir
Ollioules, úpatí masivu Le Gros Cerveau; směs hlíny a jílu s vápencem a minerálními solemi.
Stáří vinic
30–50 let
Zemědělství
Ekologické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění. Kontrolovaný výnos 32 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň a přísná selekce nejlepších hroznů. Tento obzvláště mírný ročník vytvořil optimální podmínky pro odhalení veškeré energie a obrovského potenciálu jedinečné a unikátní vápencové půdy v Terrebrune. Díky příkladné práci ve vinici a přísné ruční selekci hroznů vyjadřuje veškerou bohatost a komplexitu Mourvèdre, této královské odrůdy Bandolu. Dal vzniknout přístupnému a rafinovanému vínu, které převzalo veškerou sílu svého terroir a které si můžeme užít nyní i během následujících let. Zrání probíhá ve velkých dubových sudech typu foudre (25–60 hl) po dobu 18 měsíců.
Senzorické vlastnosti
Barva vína je temně rudá, sytá, s jiskrou. Vůně je expresivní, bohatá na tóny koření a tmavého ovoce. V chuti je víno plné, ovocné, bez přílišné opulentnosti, s příjemně pevnými taniny, delikátní kořenitostí a dlouhou dochutí. Zráním získává na eleganci a celkové harmonii.
Snoubení s pokrmy
Jde nenásilným způsobem ke všem kuchyním, ať už k dobrému masu, grilovaným rybám s bylinkami nebo pikantní kuchyni.
Teplota podávání
16-18 °C
Potenciál archivace
Velký, více než 30 let. Jako mladé se doporučuje jeho přelití do karafy.

VŠE O VÍNĚ

Zúčastněním se této události získáte

Setkání s jedinečnými hosty – šéfkuchařem Davidem Šaškem, vinařem z rodinného vinařství Domaine de Terrebrune panem Reynaldem Delille, sommelierem společnosti Bandol.cz Otakarem Žoudlíkem

Prvotřídní francouzská vína z oblasti Bandol od vinařství Domaine de Terrebrune

Jedinečné chutné menu připravené od šéfkuchaře Davida Šaška

Celá událost pouze za 4900 Kč