Terrebrune je ve více ohledech nejvzdálenější doménou v apelaci Bandol
Terrebrune je ve více ohledech nejvzdálenější doménou v apelaci Bandol. Je to osamělé panství v Ollioules, zatímco většina jeho kolegů z bandolské produkce se nachází v okolí La Cadière d’Azur nebo Le Castellet. Navíc, vína z této domény se od ostatních též velmi odlišují svým zaměřením na eleganci, svěžest a rafinovanost, tedy dojmy, které nejsou vždy s Bandolem spojovány.
Vinice Terrebrune jsou jediné v Bandolu, které vám doslova nabízejí okno na Středozemní moře a tvoří tak jedno z nejidyličtějších míst apelace.
I když jsou vinice ve zhruba stejné nadmořské výšce jako ty, které se nacházejí v srdci apelace, hrozny zde dozrávají pomaleji. Při pohledu na jih je blízkost moře zdrojem chladného vánku, který tlumí žhavé podmínky uprostřed léta. Pohoří Le Gros Cerveau stoupající za přístřeškem panství mají na zdejší vinice podobný vliv.
Panství se v posledních dnech rozrostlo na 30 hektarů a všechny vinice jsou obhospodařovávány organicky, vyhýbají se herbicidům a minimalizují používání siřičitanů a mědi. Výnosy jsou omezeny na 38 hl / ha a sklizeň hroznů se provádí zcela ručně do malých beden, aby se zajistilo, že dorazí nepoškozené do sklepa.
Po Tempierově příkladu jsou hrozny zcela odstopkovány a různé odrůdy procházejí fermentací společně. Aby byla zajištěna dobrá kontrola konečné přítomnosti taninů ve víně, Reynald preferuje během fermentace remontáž (remuage – skrápění klobouku vínem) před pižáží (pigeage – rozbíjení a ponořování klobouku tyčí), protože věří, že to umožňuje jemnější extrakci chuti. Zrání probíhá ve velkých starých sudech typu foudre (2 500 – 6 000 l) po dobu 18 měsíců, přesně jak vyžadují apelační podmínky. Před samotným prodejem odpočívají láhve vína ještě další rok ve sklepě.