Nadcházející Akce, Zážitková gastronomie

DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES · LA FINESTRA

13. 2. 2022 od 18:00
Vážení milovníci vína a gastronomie,
přijměte prosím naše pozvání na další exkluzivní večeři s vinařem,
konající se pod záštitou BANDOL.CZ. Tentokrát jsme pro Vás připravili
gurmánský zážitek s názvem DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES · LA FINESTRA.

Při této příležitosti se Vám naskytne možnost vychutnat si prvotřídní
menu šéfkuchaře Patrika Fréhara, doprovázené dokonalými víny
z DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES.

Oslavte svatého Valentýna nevšedním zážitkem!

Událostí Vás budou provázet sommelier společnosti pan Otakar Žoudlík
a vinař a spolumajitel domény pan Jean-Marie Castell s chotí.

termín  13. 2. 2022 od 18:00
místo konání  Praha 1, Platnéřská 13 La Finestra in Cucina
vstupenka obsahuje  Degustační menu s víny

Nenechte si ujít tuto unikátní příležitost, počet účastníků je omezen!

Otakar

Patrik Fréhar

Kariéru začínal u Ambiente v restauraci Pizza Nuova. Poté vařil dva roky v restauraci Portfolio, což pro něj byl velké skok v oblasti technik a úprav. Cenné zkušenosti sbíral v Alcronu, kde se vypracoval až na pozici sous chefa. Odtud už vedly jeho kroky do La Collezione na pozici šéfkuchaře La Bottega Linka.

celá biografie

Šéfkuchař Patrik Fréhar pro tuto příležitost vytvořil speciálně připravené menu

amuse bouche  Gambero rosso s nakládanou okurkou a mandlemi (2, 8)
studený předkrm  Lombardské Vitello tonnato (3, 4, 7)
teplý předkrm  Parmigiana di melanzane (7)
hlavní chod  Steak Rossini à la Finestra (1, 7)
sýrová variace  Risotto se sýrem Taleggio (7)
dezert  Káva Gianni Frasi s cannoli (1, 3, 7, 8)

Domaine Lafran-Veyrolles

“ROVAYROLA“ = Rouvraie = plocha osázená duby v okrese CADIERE d’AZUR v roce 1405 se stala “VAYROLE“, jak je citováno MAGLOIRE GIRAUD a “VEYROLLES“, dle BOSC. Pravopis se možná změnil, ale země zůstává stejná. Potomci těchto houževnatých stromů jsou to, co nyní tvoří rozsáhlou hranici severu nemovitosti.

více o Domaine Lafran-Veyrolles

Na tomto večeru budete degustovat speciálně vybraná vína
ročník 2020 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL BLANC
Odrůdové složení
Clairette 70 %, Ugni blanc 30 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 35 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň do malých bedýnek a následná selekce hroznů. Jemné pomletí hroznů, přímé lisování, odkalení trvá 48 hodin, fermentace v nerezovém tanku při 18 °C, následné zrání 6 měsíců před lahvováním.
Senzorické vlastnosti
Jiskrná, jasně zlatavá barva. V nose ucítíte květy, bílé a žluté ovoce, s lehce travnatým dotekem. Chuť je čistá, svěží, minerální a strukturovaná, s krásnou persistencí. Ucítíte tóny ovoce, medu a bylin garrigue.
Snoubení s pokrmy
Gastronomické víno, vhodné i jako aperitiv. Skvěle doprovodí mořskou kuchyni.
Teplota podávání
8-10 °C
Potenciál archivace
Ideálně 2-5 let
ročník 2020 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL ROSÉ
Odrůdové složení
Mourvèdre 70 %, Cinsault 15 %, Grenache 15 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 38 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň do malých bedýnek a následná selekce hroznů. Tradiční vinifikace, Cinsault a Grenache přímé lisování, Mourvèdre 20 % krvácením a 80 % lisováním. Macerace slupek 24 hodin, fermentace v nerezovém tanku 3 týdny při 18 °C, následné zrání 6 měsíců před lahvováním.
Senzorické vlastnosti
Jiskrná, jasně růžová barva s oranžovými odlesky. V nose jsou cítit růže, moruše a mandarinky. Chuť je čistá, svěží, minerální a strukturovaná, s krásnou persistencí. Skvělé!
Snoubení s pokrmy
Gastronomické víno, vhodné jako aperitiv s olivami, ančovičkami, uzeninami, čerstvou zeleninou. Skvěle doprovodí bouillabaisse, pokrmy na grilu a kachní játra.
Teplota podávání
8-10 °C
Potenciál archivace
Ideálně 2-5 let

VŠE O VÍNĚ

ročník 2017 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL ROUGE CUVÉE TRADITION
Odrůdové složení
Mourvèdre 75 %, Cinsault 10 %, Grenache 10 %, Carignan 5 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 36 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Ruční sklizeň do malých bedýnek a selekce hroznů. Tradiční vinifikace, odtřapinování hroznů, fermentace v nerezovém tanku 4 týdny při 25-30 °C, 2x denně míchání kvasu, zrání 18 měsíců na dubových sudech o objemu 4000 l před lahvováním bez filtrace, následně dalších 6 měsíců před uvolněním do prodeje.
Senzorické vlastnosti
Sytě rudá barva s fialovými odlesky. Ve vůni lze nalézt tóny tmavého ovoce, moruší a černého rybízu. Chuť je čistá, plná, komplexní, minerální a strukturovaná, s krásnou svěží persistencí a integrovanými taniny. Oproti mladším ročníkům působí víno měkčím dojmem, otevřeněji a přístupněji.
Snoubení s pokrmy
Vhodné k uzeninám a sýrům, skvěle doprovodí grilovaná a pečená masa, zvěřinu, hovězí na mrkvi a výrazné omáčky.
Teplota podávání
15-18 °C, doporučuje se otevření láhve 2 hodiny předem, bez dekantace.
Potenciál archivace
Harmonie víno dosáhne po 3 letech, může ale zrát 15 let a více.

VŠE O VÍNĚ

ročník 2015 DOMAINE LAFRAN-VEYROLLES BANDOL ROUGE LES HAUTS DE LAFRAN
Odrůdové složení
Mourvèdre 95 %, Grenache 5 %
Terroir
La Cadière d’Azur, Veyrollské jižní svahy; jílovo-vápencové půdy s Marna Bleu, s výhledem na moře.
Stáří vinic
90 let
Zemědělství
Organické. Zachování organického života v půdě, přirozené zatravnění, bez chemikálií, hnojení půdy vždy po dvou letech. Zelená sklizeň je přísná, aby zanechala jen minimum hroznů. Postřik je aplikován pozdě a redukován na minimum, aby se na hroznech zachovaly veškeré přírodní sedimenty. Pouze síra a měď posilují keře. Pro práce je využíváno jen to nejzákladnější, kolový traktor a pneumatický postřikovač. Výnosnost až 32 hl/ha.
Sklizeň a vinifikace
Pozdní ruční sklizeň do malých bedýnek a selekce hroznů. Tradiční vinifikace, odtřapinování pouze 50 % hroznů, fermentace v dubových sudech 4-6 týdnů při 25-30 °C, 2x denně míchání kvasu, zrání 18-24 měsíců na barriques a dubových sudech o objemu 4000 l před lahvováním bez filtrace, následně dalších 6-24 měsíců před uvolněním do prodeje.
Senzorické vlastnosti
Sytě rubínová barva. Ve vůni lze nalézt tóny lanýžů, moruší, černého rybízu, kůže a koření. Chuť je více rozvinutá, čistá, plná až opulentní, komplexní, minerální a strukturovaná, s krásnou svěží persistencí a pevnými bohatými taniny.
Snoubení s pokrmy
Charakterní víno, vhodné k uzeninám a výrazným sýrům, skvěle doprovodí grilovaná a pečená masa, zvěřinu, pečenou husu, zaječí stehno po korsicku.
Teplota podávání
15-18 °C, doporučuje se otevření láhve 2 hodiny předem, případně dekantace.
Potenciál archivace
Harmonie víno dosáhne po 8 letech, může ale zrát 15 let a více.

VŠE O VÍNĚ

Zúčastněním se této události získáte

Setkání s jedinečnými hosty – šéfkuchařem Patrikem Fréharem, vinařem z rodinného vinařství Domaine Lafran-Veyrolles panem Jean-Marie Castellem s chotí, sommelierem společnosti Bandol.cz Otakarem Žoudlíkem

Prvotřídní francouzská vína z oblasti Bandol od vinařství Domaine Lafran-Veyrolles

Jedinečné chutné menu připravené od šéfkuchaře Patrika Fréhara

Celá událost pouze za 4900 Kč