Příběh Domaine Tempier je již od roku 1834

Příběhem rodiny, které velmi záleží na vinařství a která se nesmazatelně a patrně největším dílem zasloužila o to, čím dnes Bandol je. Rodiny, která ráda vzpomíná na dobu, kdy se všechno budovalo, na hrdinská období, kdy se Lucien Peyraud a jeho žena Lucie (zvaná Lulu), pravnučka Léonie Tempier, podíleli na zrodu velkých vín Bandolu. Filozofie celé domény se nese v duchu uctivosti a věrnosti matce přírodě. Celý zemědělský proces je sladěn v rytmu ročních období a lunárního kalendáře. Tato věrnost je dodržována jak na vinicích, tak ve sklepě, vždy pracovali a pracují podle biologických metod, protože jsou přesvědčeni, že je to tak správně. Terroiru vždy přikládali nejvyšší důležitost a věří, že nejlepším způsobem, jak to dokázat, je právě použití organických technik. Samotná doména leží uprostřed vinic La Bastide, La Laidière (z nich pocházejí jejich základní bílé, růžové a červené cuvée), La Tourtine, La Migoua a Cabassaou (odsud pocházejí jejich prémiová, jednoviniční vína), které jsou členité a rozmanité, stejně jako staré keře vinné révy, rozprostírající se na ploše 60 hektarů.
Obrázek2
Obrázek3

Rodina náročných vinařů

z panství Domaine Tempier
Dnes má na starosti celý chod vinařství jeho zkušený ředitel Daniel Ravier se svým týmem. Současní členové rodiny majitelů se ale i nadále účastní těch nejdůležitějších rozhodnutí.
Biodynamické porozumění nám umožňuje zvýšit energii našich půd a přírodních prvků tak, aby stimulovaly rozkvět révy. Bereme v úvahu měsíční cykly a především sledujeme vinnou révu. Tato záslužná tradice je pro tuto doménu nezbytná. Je to skutečná filozofie, celá řada starostí, díky nimž se vinná réva i lidé cítí dobře
Jean-Philippe Fourney, vinohradník
Zde vytváříme živý produkt, vytváříme pocity. Technika je upozaděna. Tato vína znám nazpaměť a některá jsou moje oblíbená. Člověk však musí zůstat ve střehu, protože každý den může být neočekávaný
Jennifer Chabin, vinařka
TRADICE TRVAJÍCÍ VÍCE NEŽ 500 LET

VINAŘSTVÍ S HISTORIÍ A PŘÍBĚHEM